Over ons

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.


In 2018 wordt de Roparun voor de 27 ste keer gehouden in het pinksterweekend van 19 t/m 21 mei. Wij zullen het parcours Hamburg – Rotterdam gaan afleggen.


Ons team bestaat uit acht lopers, vier fietsers en diverse begeleiders . De fietsers zijn de navigators voor de lopers, en gaan gelijk met elkaar op. Dit hele gebeuren gaat dag en nacht door. De begeleiders zijn weer onmisbaar voor de lopers en fietsers, zij zorgen dat het tijdens de Roparun hen aan niets ontbreekt. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars, wegkapiteins en er zijn een aantal mensen die in de voorbereiding naar de start toe het gehele jaar hand en spandiensten verlenen.

Naast deze sportieve prestaties zetten wij ons ook in om sponsors te werven, zijn wij ook als team vaak in de weer met diverse activiteiten te organiseren om geld in te zamelen voor de Roparun. Zoals; loten verkopen, collecteren, feestavonden organiseren, rommelmarkten e.d. Ook dan is de saamhorigheid net als bij de sportieve prestaties groot. Een echt vrienden team, dat zich dan ook uit in onze naam “25 Friends Run 4 Life”.
Als team zijn wij trots en voelen wij het als een eer om mensen met kanker een hart onder de riem te steken en een steentje bij te dragen aan het motto van de Roparun.


“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Stichting Roparun