Wat gebeurt er met uw donaties?

Vaak krijgen wij tijdens onze activiteiten op onze evenementen of tijdens het collecteren de vraag wat er nu allemaal met de donaties gebeurd, waar wordt het aan besteed? Anders dan het KWF steunt Roparun geen onderzoek, maar voorzieningen voor mensen met kanker. Vandaag vertellen we je graag vertellen over één van de vele stichtingen en projecten die de Roparun steunt.

Princes Maxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie doet onderzoek naar en behandeld kinderen met kanker maar, zeker niet op de tweede plaats, biedt ook palliatieve zorg en begeleiding aan kinderen die niet kunnen genezen en hun gezinnen. Hiervoor bouwen ze een compleet nieuw zorgcomplex waar deze top-ondersteuning geboden kan worden.  Dit doen ze direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis waardoor een intense samenwerking ontstaat. Ze bouwen zelfs een brug waardoor je vanaf het nieuwe complex, zonder naar buiten te hoeven, naar de operatiekamer van het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunt lopen.

Hoe zit de nieuwbouw eruit?

Naar verwachting zal het gebouw deze maand worden afgeleverd en kan het verder inrichten beginnen. De bedoeling is dat de deuren in mei 2018 open gaan.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *